Audio

Magnificat - John Ireland (1879-1962)

Klik hier voor het Glory uit het Magnificat van John Ireland. Dit stuk is afkomstig van de cd 'Ouverture' van Stichting Cathedral Organ Leiden, en werd door de Leidse Cantorij opgenomen met gebruikmaking van het Engelse 'Father' Willis orgel uit 1892 dat door deze stichting voor de Hooglandse kerk is aangekocht. Lees hier meer over deze cd. 

 

Like as the hart - Herbert Howells (1892-1983)

Deze versie van psalm 42 wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste werken van Herbert Howells, een van de belangrijkste Engelse componisten van de 20e eeuw. U hoort een fragment dat ook afkomstig is van de cd 'Ouverture' van Stichting Cathedral Organ Leiden. Lees hier meer over deze cd.

 

Salvator Mundi - Thomas Tallis (1505-1585)

Klik hier voor dit fragment van het concert van 18 oktober 2007 vanuit het hoogkoor van de Hooglandse kerk. Salvator mundi, salva nos is geschreven door Thomas Tallis, een van de bekendste en invloedrijkste componisten uit het roerige Engeland van de 16e eeuw. Het vijfstemming motet werd in 1575 gepubliceerd in de bundel 'Cantiones sacrae'.

Nunc Dimittis in D minor - Thomas Attwood Walmisley (1814-1856)

Klik hier voor het Nunc Dimittis. Het is een van de bekendste koorwerken van Walmisley, die het stuk naar verluid ontevreden bij het grofvuil zette. De bladmuziek zou vervolgens door een werkster zijn gered. U hoort een fragment dat afkomstig is van onze cd 'Hosanna to the Son of David'. Deze cd bevat anglicaanse koorwerken uit de periode 1550-heden. Lees hier meer over de cd. 

 

Lobe den Herrn - Johann Schelle (1648-1701)

Klik hier voor deze live opname van het Jubileumconcert voor Hans Brons op 24 september 2005 in de Hooglandse kerk. Johann Schelle was een Duits organist en componist. Toen hij zeven jaar oud was, werd Johann Schelle koorzanger in Dresden onder Heinrich Schütz. Twee jaar later trad hij toe tot de muziekkapel van de hertog van Wolfenbüttel. Vanaf 1665 vatte Schelle zijn opleiding tot cantor aan de Thomaskirche in Leipzig aan. In 1670 werd Schelle aangesteld als cantor in Eilenburg. Zeven jaar later volgde hij zijn voormalige leermeester Sebastian Knüpfer op als cantor aan de Thomaskerk te Leipzig. Johann Schelle schreef als één van de eersten kerkcantates in de Duitse volkstaal. Hij schreef meer dan 200 composities, waarvan er slechts 47 bewaard zijn gebleven. Het gaat voornamelijk om Latijnse en Duitse motetten.