Jubileumvesper Hans Brons

Op 26 september 1980 werd na 11 jaar te hebben gezwegen het gerestaureerde De Swart-van Hagerbeerorgel weer in gebruik genomen. Cantor-organist Joop Brons had jarenlang de Leidse Cantorij vanaf het kabinetorgel geleid. Vanaf het grote orgel was dat niet meer mogelijk en ging zijn zoon Hans het koor dirigeren. Dat is nu 40 jaar geleden!

Hans Brons 40 jaar dirigent van de Leidse Cantorij

  

Daarom vindt zondag 20 september om 17.00 uur een feestelijke jubileumvesper plaats in de Hooglandse Kerk. De vesper heeft een klassieke opzet met een vijftal psalmen en een Magnificat, daarnaast een tweetal motetten en liederen om samen te zingen. Zo geeft de vesper een inkijkje in het cantorij-repertoire dat tien eeuwen en diverse stijlen omvat. Te horen is muziek van onder meer Tallis, Sweelinck, Monteverdi, Buxtehude, Mendelssohn, Stanford en ‘composer in residence’ van de Leidse Cantorij: Emma Brown. Organist is Willeke Smits, vaste begeleider van de Leidse Cantorij. Voorganger is ds. Margreet Klokke.

 

Ook deze dienst is enkel toegankelijk voor mensen die zijn uitgenodigd via de app Kerktijd, maar ook deze dienst zal te volgen zijn via een live stream hier op de website. Dit betekent dus dat u volgende week 2 keer kans maakt om aanwezig te mogen zijn bij een viering van onze gemeente. U hoeft zich niet apart hiervoor aan te melden.

 

Komende week komt er alvast een voorproefje hier op de website!

 

Start live stream: zondag 20 september, 16.50 uur

De vesper blijft een week online staan.